tuba

Du kan spille Tuba fra 5. klasse. (International School of Billund: M6)

Undervisningen tilbydes både som solo eller gruppe m. 2-3 elever.

Om instrumentet

Tubaen er et smukt klingende instrument, som giver mange muligheder med hensyn til stilarter og sammenspil, og anvendes i mange sammenhænge, f.eks. symfoniorkester, harmoniorkester og garder. Tubaen er messingblæsernes største og dybest klingende instrument under b.la. trompet og trombone.

Om undervisningen

Tubaen bruges i mange sammenhænge og kan have mange forskellige roller i musikken. Derfor lærer du også at spille en masse forskellig musik. Det kan både være kendte popmelodier, klassiske melodier eller melodier fra fx film og serier. Tubaen bliver tit brugt som basinstrument, og derfor lærer du også om bassens rolle i forskellige stilarter, og når man bliver øvet, lærer du også at spille basgange og eventuel solo over akkorder. I tubatimerne lærer du desuden alt fra at holde takten til musikken, bruge instrumentet rigtigt og få tubaen til at lyde godt. Du får et bredt kendskab til instrumentets opbygning, tonernes rækkefølge og alle de forskellige musikudtryk, der findes.

Vi bruger mange metoder, når vi underviser i tuba – her er et udpluk.

- Gehør – at opfange, gengive og huske et stykke musik

- Noder – rigtig god metode til at huske med, da det man skal spille står skrevet ned.

- Din mobil kan bruges til at optage en lille ”huske” video.

Ingen af disse metoder er ”den bedste”. Hvis du ender med at kunne bruge dem alle, vil de supplere hinanden og gøre dig endnu bedre.

Sammenspil og fællesskab

Undervisningen tilpasses selvfølgelig dit niveau og dine ønsker, og du vil også blive tilbudt at deltage helt frivilligt og gratis til forskellige sociale arrangementer, så du kan både gå til soloundervisning og alligevel spille sammen med nogen en gang imellem. Skal sammenspillet fylde mere, så kan man gå til sammenspilsundervisning, være med i vores Underholdningsorkester eller gå i LEGOLAND Billund Garden. Sammenspil og orkester i Kulturskolen er gratis, når man går til solo- eller gruppeundervisning. Der er særlige priser for at være med i LEGOLAND Billund Garden.

Tubaen er et stort instrument og er derfor også et instrument, der kan lejes i musikskolen.

Husk, at øvelse gør mester, og selv den største stjerne også engang startede uden at kunne noget!

Men frem for alt, så husk, at det er sjovt at lære at spille, og du vil blive udfordret på en sjov og god måde.

Tid og sted

Undervisning i Billund Centret: Onsdage og torsdage

Der tages forbehold for ændring i undervisningsdagen.

 

Lærer: John Kristensen

Parløb reklamebureau a/s