saxofon

Du kan spille Saxofon fra 3. klasse. (International School of Billund: P4)

Undervisningen tilbydes både som solo eller gruppe m. 2-3 elever.

om instrumentet

Saxofonen er et smukt klingende instrument, som kan bruges i mange stilarter og genrer. Hvad enten du er til popmusik, klassisk melodispil eller lækker jazz. En saxofon er et træblæser instrument, selvom den normalt er lavet af messing. Grunden til at saxofonen er kategoriseret som en træblæser, er at saxofonbladet typisk er lavet af træ, og uden et saxofonblad kan man ikke få lyd ud af instrumentet.

Om undervisningen

Saxofonen bruges i mange sammenhænge, og derfor lærer vi også at spille mange forskellige melodier. Det kan både være kendte popmelodier, klassiske melodier eller melodier fra fx film og serier. Vi spiller også dine yndlingssange og andre sange, der måske også vil komme til at blive det.

Du lærer alt fra at holde takten til musikken, bruge instrumentet rigtigt og få saxofonentil at lyde godt. Du får desuden et bredt kendskab til instrumentets opbygning, tonernes rækkefølge og alle de forskellige musikudtryk, der findes.

Vi bruger mange metoder, når vi underviser i saxofon– her er et udpluk.

- Gehør – at opfange, gengive og huske et stykke musik

- Noder – rigtig god metode til at huske med, da det man skal spille står skrevet ned.

- Elevens mobil kan bruges til at optage en lille ”huske” video.

Ingen af disse metoder er ”den bedste”. Hvis du ender med at kunne bruge dem alle, vil de supplere hinanden og gøre dig endnu bedre.

 

Sammenspil og fællesskab

Undervisningen tilpasses selvfølgelig dit niveau og dine ønsker, og du vil også blive tilbudt at deltage helt frivilligt og gratis til forskellige sociale arrangementer, så du kan både gå til soloundervisning og alligevel spille sammen med nogen en gang imellem. Skal sammenspillet fylde mere, så kan man gå til sammenspilsundervisning, være med i vores Underholdningsorkester eller gå i LEGOLAND Billund Garden. Sammenspil og orkester i Kulturskolen er gratis, når man går til solo- eller gruppeundervisning. Der er særlige priser for LEGOLAND Billund Garden.

Husk, at øvelse gør mester, og selv den største stjerne også engang startede uden at kunne noget!

Men frem for alt, så husk, at det er sjovt at lære at spille, og du vil blive udfordret på en sjov og god måde.

Tid og sted

Undervisning i Billund Centret: Onsdage

Lærer: Tommy Slot

Der tages forbehold for ændring i undervisningsdagen.

Parløb reklamebureau a/s